© 2014 by Port Solutions Rotterdam 

insta.png

Associate partners:

Associate member:

GroeneZaken_Icoontje_groot.png

Excellence in Strategic Supply Chain

July 9, 2015

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Er wordt door onder andere Ernst en Younggesproken over megatrends, zoals de wereld als “global marketplace”, de “urban world” en bijvoorbeeld “digital future”. Termen als “big data” en “3d/4d printen” zijn hier directe voorbeelden van. Iedereen kent deze megatrends en ze zullen onze wereld vormen op een manier die we tot nu toe niet kennen. 

 

 

Supply Chain

Bovengenoemde trends zullen de totale supply chain van bedrijven veranderen. We kunnen echter niet vooraf inschatten hoe die veranderingen er precies uit gaan zien en wat het effect is. Dit roept vele vragen op. Wat doet digitalisering met de efficiëntie van de huidige interne processen? Wat is de rol die een bedrijf nog kan nemen in de nieuwe supply chains die zullen ontstaan? Kun je als bedrijf de supply chain beïnvloeden of ben je een pion in het geheel? 

 

Om goed en effectief in te kunnen spelen op megatrends is het van belang om de interne logistieke processen en de organisatie daarvan goed in kaart te brengen. Is jouw organisatie voldoende flexibel om mee te gaan in veranderingen? En in hoeverre kan jouw bedrijf de supply chain beïnvloeden of zelfs vormen? Zijn jouw mensen klaar om de verandering in de toekomst in te zetten om jouw organisatie nog succesvoller te maken? 

 

Ofwel, is het interne deel van uw huidige businessmodel toekomstbestendig? Het is essentieel voor de veranderende organisatie om regelmatig met elkaar het (huidige) businessmodel te analyseren aan de hand van bijvoorbeeld een Business Model Canvas (BMC, A. Osterwalder) en te bezien of de interne processen nog aansluiten bij de behoeften van de verschillende klantsegmenten en de door value proposition van het bedrijf.

 

Een van de belangrijkste uitdagingen hierin is te bepalen hoe deze veranderingen het evenwicht tussen de doelstellingen en de strategie van de organisatie, de supply chain waar de organisatie deel van uitmaakt en de omgeving waarin ze opereert uit balans brengt.  Maar vooral hoe deze balans weer gevonden kan worden.

 

Excellence in Strategic Supply Chain

Excellence in Strategic Supply Chain (ESSC) is een concept waar vanuit de totale supply chain waar het bedrijf onderdeel van is, gekeken wordt naar het vermogen om de veranderingen in de toekomst te kunnen adopteren en daarmee het bestaande succes van het bedrijf verder te vergroten.

 

De voortzetting van succes van een bedrijf in de toekomst is mede afhankelijk van het vermogen om flexibel te zijn en de organisatie aan te kunnen passen aan veranderingen.

 

De inzet van ESSC kan hiermee helpen. Voor meer informatie over Excellence in Strategic Supply Chain kun je contact opnemen met Marieke Vavier. Hou vooral ook deze pagina in de gaten, we zullen hier vaker over schrijven.

 

________________________________________________________________________________________

 

Excellence in Strategic Supply Chain is een concept van Port Solutions Rotterdam en Q-management. 

Please reload

Uitgelichte berichten

De Brexit nu wel echt op 31 oktober?

September 9, 2019

1/10
Please reload

Recente berichten

22/01/2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags