top of page

ONZE EXPERTISE

Als startpunt voor duurzame groei van jouw binnenhaven.

INNOVATIEF,

DIGITAAL EN DUURZAAM 

 

WIJ HELPEN BINNENHAVENS DUURZAAM GROEIEN.
 

Advies van PSR? Wat krijg je dan?

In elk geval geen lange rapporten met vanity metrics, wollig taalgebruik en "mooier voordoen" dan het is.

Nee. PSR zegt waar het op staat.

We helpen partijen samenwerken. We zorgen voor glasheldere havenvisies, passend bij veranderingen in een duurzame wereld. We adviseren over moderne haventarieven en digitale samenwerking om alles net iets slimmer en beter te doen dan je gewend bent.

Hoe fijn is dat?

Image by Dominik Lückmann
HAVENSAMENWERKING
De competitie tussen verschillende (zee)havens is van groot belang voor de ondernemers en bedrijven die zijn gevestigd in de havengebieden. PSR gelooft sterk in het optimaliseren van ketens en netwerken om optimaal te kunnen functioneren in de huidige sterk concurrerende wereld. ​Samenwerking tussen havens op verschillende niveaus kan daarbij een slimme oplossing zijn. 
Image by Vana Ash
ONDERNEMERSCHAP, MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP IN DE MARITIEME, LOGISTIEKE EN HAVENSECTOR
De experts van PSR hebben jaren ervaring in ondernemerschap, management en leiderschap. Zowel in de logistiek, het havenbedrijfsleven als in de maritieme sector. De ervaring begint bij start-ups en reikt tot corporates. We kunnen op interimbasis een oplossing bieden, maar we verzorgen ook trainingen op deze gebieden.
BUSINESS STRATEGIE EN VISIE VORMING
PSR denkt graag mee over een excellente business strategie, we doen dat vanuit verschillende invalshoeken doordat we altijd de juiste experts
kunnen inzetten.
Documents and Vage Zakenlieden
LEGAL BASICS

De wereld van havens en handel is een bijzondere wereld met veel aparte regels en gewoonten. Denk bijvoorbeeld eens aan de invulling van een havenverordening, de rechten en plichten van eigenaren van schepen, de positie van gebruikers van water, de verantwoordelijkheden aangaande de infrastructuur die hoort bij de haven en de belangen van bevoegd gezag. PSR zet graag de bakens voor jullie uit.

MILIEU EN DUURZAAMHEID
Milieu en duurzaamheid zijn zeer belangrijke onderwerpen voor ontwikkelingen in havens, logistieke ketens en in de maritieme sector. Op veel onderwerpen kunnen we expertise leveren, zoals bijvoorbeeld walstroom.
Walstroomkast.jpg
Er is steeds meer data beschikbaar over logistieke processen. Veel informatie zit vast in systemen en is lastig te delen. Met de juiste informatie op het juiste moment ontstaan nieuwe inzichten, kansen om logistieke processen efficiënter te organiseren en mogelijkheden om meerwaarde te creëren voor de klant. PSR heeft de benodigde kennis en jarenlange ervaring in huis om havens en bedrijven te adviseren over de mogelijkheden met betrekking tot digitalisering.
DIGITALISERING & IT
(MARITIEME) LOGISTIEKE ECONOMIE
De economische grondslagen van logistieke, maritieme en havengerelateerde issues zijn van zeer groot belang in de besluitvorming. De expertise van PSR op dit gebied is zeer divers. Dat gaat van havenontwikkeling, tot de supplychain, tot het inrichten van een warehouse. En ook op het maritieme vlak. 
INTERMODAAL TRANSPORT
Intermodaal of zelfs synchromodaal transport is de transport wijze voor de toekomst. Op een efficiënte wijze de keuze maken voor de op dat moment meest efficiënte modaliteit om goederen te vervoeren. PSR denkt graag mee in deze innovatieve manier van kijken naar de supply chain.
Image by Moritz Kindler
e-book pic 1.jpg
OFFSHORE DOUANE CONSULTANCY
De offshore sector is kapitaal intensief, een nauwkeurige afwikkeling van douane gerelateerde zaken is essentieel. PSR biedt training en consultancy op dit gebied. 
Diverse experts van PSR hebben jarenlange ervaring in beleid- en bestuursfuncties, zowel in de private sector als in de bestuurlijke sector. We kunnen hierin op interim-basis een oplossing bieden, maar verzorgen ook trainingen op deze gebieden.
ONDERZOEK, OPTIMALISATIE EN INDUSTRIËLE ENGINEERING VOOR HAVEN EN MARITIEM GERELATEERDE UITDAGINGEN
RISICOMANAGEMENT EN MARKETING
Risicomanagement en marketing zien we bij PSR als zeer belangrijke expertises en behoren tot onze kernkwaliteiten. In elke opdracht die we doen nemen we dit mee, van het schrijven van een havenvisie tot het optimaliseren van een supply chain.
Image by Markus Winkler
FINANCE, ASSET MANAGEMENT EN INVESTERINGEN
De maritieme en logistieke sector is kapitaal intensief, een nauwkeurige afwikkeling van en omgang met finance, assetmanagement en investeringen is daarom van groot belang. PSR kan hierin ondersteunen.
SUPPLY CHAIN MANAGEMENT
Onder supply chain management verstaan we het beheersen van de logistieke keten. PSR kan hierin ondersteunen in de breedste zin van het woord, van planning en beheersing tot daadwerkelijke uitvoering.

MEER WETEN?

 

WIJ KOMEN GRAAG PERSOONLIJK MET JE IN CONTACT. 

 

 

Bericht ontvangen!

bottom of page